Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола имаше известни забележки към играта на своите момчета след разгрома 7:0, който те нанесоха на Шалке в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига. Специалистът призна, че неговите футболисти не са влезли в историческия за тях мач по правилния начин, но първият гол им е помогнал да се успокоят и да играят с характерния си стил.

„Гражданите” постигнаха най-разгромната си победа в своята история на европейската сцена, подобрявайки онова 6:0 над Шахтьор Донецк в груповата фаза на ШЛ през настоящия сезон. За Шалке загубата пък логично се явява тяхната най-тежка в евротурнирите.

„Резултатът е ясен. Доволни сме от достигането до четвъртфиналите. Не стартирахме мача толкова добре, бяхме малко уплашени да играем. След като резултатът стана 1:0, се отпуснахме и решихме да играем, да бъдем агресивни”, заяви Гуардиола.

„Разбира се, след като стана ясно, че се класираме, за противника стана тежко, а ни задържахме едно добро ниво. Имаме много контузени играчи, така че опитваме да продължим нашата серия (чрез извършените смени – б.р.), а също и да възстановим футболистите.”

„Всеки се бори с другия за титулярно място. Всички в отбора искат да играят. Всички тази вечер опитаха да го направят, бяха дръзки и продължиха напред.”

„Системата ВАР трябва да бъде малко по-бърза във вземането на решенията, но поне е честна. В Германия срещу нас бяха отсъдени две дузпи по този начин, но в крайна сметка решенията бяха коректни. Действително това се търси с нея. Дано и Висшата лига през следващия сезон я въведе. Аз съм доволен от ВАР. Надявам се занапред тя да бъде по-бърза, отколкото беше днес.”

„Обичам да виждам напред да се класират отбори, които го заслужават. Понякога не продължаваш в следващата фаза заради грешни отсъждания. ВАР помага на съдиите да бъдат справедливи в решенията си”, завърши Гуардиола.