Реал Мадрд има трудната задача да навакса изоставане от два гола срещу Волфсбург, за да се класира за полуфиналите в Шампионската лига. Вечерта в испанската столица гарантира много емоции и страст, тъй като „белия балет“ ще се опита да постигне подобен обрат и да заличи пасив от два гола за първи път в последните 23 години. Германският клуб спечели първата среща с 2:0.

Последният подобен обрат на „белия балет“ е в турнира за Купата на Краля, когато през 1983 година Реал Мадрид губи с 0:2 при визитата си на Майорка (тогава отбор от Сегунда дивисион), но на реванша „кралете“ печелят с 3:0 и продължават напред. Последният път в европейските клубни турнири, в който Реал Мадрид успява да навакса пасив от два гола е през 1987 година срещу Цървена Звезда. Сърбите печелят с 4:2 двубоят в Белград, но в Мадрид „кралете“ постигат успех с 2:0 и продължават напред. През сезон 89/90 Милан печели с 2:0 на „Сан Сиро“, а на „Бернабеу“ Реал стига само до минимален успех с 1:0. Последният неуспех на Реал бе срещу Борусия Дортмунд. На „Сигнал Идуна Парк“ Борусия спечели с 4:1, а Реал успя да вземе реванша само с 2:0.

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан получи добри новини преди реванша на „Сантиаго Бернабеу“, тъй като в състава му се завръщат Карим Бензема и Рафаел Варан. Нападателят със сигурност ще бъде един от тримата, които ще бъде в атаката на тима. Даниел Карвахал се очаква да замени Данило на десния бек. Голямата въпросителна е дали Хамес Родригес ще намери място в стартовия състав на Зидан или той отново ще заложи на Каземиро. По всичко изглежда, че за Иско няма място сред титулярите на Зизу.

Бъдещето на Зидан начело на Реал Мадрид до голяма степен зависи именно от четвъртфинала в Шампионската лига. В испанските издания вече се появиха информации, че французинът може да бъде сменен от Жозе Моуриньо след края на сезона, ако не успее да класира „белия балет“ поне за полуфиналната фаза на надпреварата.

Напрежението във Волфсбург не е по-малко, защото отборът изпитва изключително сериозни затруднения в местния шампионат и почти сигурно няма да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон освен, ако не спечели Шампионската лига.

Халфът на Волфсбург Даниел Калигури е под въпрос, защото има мускулни проблеми. Защитникът Себастиан Юнг е аут за двубоя, защото има травма в коляното.

Вероятният състав на Реал Мадрид: Кейлор Навас – Карвахал, Рамос, Пепе, Марсело – Каземиро, Кроос, Модрич – Бейл, Роналдо, Бензема.

Вероятният състав на Волфсбург: Беналио – Виейриня, Налдо, Данте, Родригес – Гилавоги, Густаво, Енрике, Арнолд, Дракслес – Шюрле.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS