Финалът в Шампионската лига между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид може и да се играе в Лисабон, но испанската столица по нищо не отстъпва на града-домакин по отношение на атмосферата. Подготовките преди сблъсъка между градските съперници вече са почти на привършване, като независимо от изхода на двубой всичко е готово за празненства.

В събота Атлетико може да завоюва своята първа титла от Шампионската лига, докато Реал се бори за своя юблиеен десети трофей. „Дюшекчиите” вече спечелиха Примера дивисион и биха могли да отбележат дубъл, като същото важи и за „лос бланкос”, които пък взеха Купата на Краля.

Днес феновете на „рохибланкос” правеха последни покупки от фенмагазина на „Висенте Калдерон”, където десетки хиляди ще се съберат да гледат двубоя.

Другата половина от Мадрид пък очаква с нетърпение 13-ия финал на Реал в Шампионската лига, където тимът за последно взе трофея през 2002 година. Евентуален провал в турнира след капитулацията в първенството ще се приеме тежко от привържениците, които обаче не губят надежда и също се готвят да се веселят при успешна развръзка в Португалия.

Досега двата тима се срещнаха четири пъти през сезона. В Ла Лига Атлетико спечели с 1:0 на „Сантиаго Бернабеу”, а после направи 2:2 у дома, докато в двата полуфинал за Купата на Краля Реал постигна две победи и отстрани градския съперник с общ резултат 5:0.