С оглед на последните няколко седмици отборът на Ливърпул получи малко добри новини. Те касаят възстановяващия се от травма в гърба Емре Джан, който потенциално може да се завърне в игра за финала на Шампионската лига.

Мане притесни всички в Ливърпул

Естествено, мърсисайдци все още не са преминали полуфиналния етап, но пък направиха важна крачка в тази посока с 5:2 над Рома в първия мач срещу италианците. През следващата седмица предстои реванш на „Олимпико” в Рим, а преди него ще стане ясно кой ще бъде другият финалист – Реал Мадрид или Байерн Мюнхен (испанците победиха с 2:1 в Германия).

Официално: Ужасяваща новина за Окслейд-Чембърлейн и Ливърпул

В срещата с Рома мениджърът на „червените” Юрген Клоп получи доза главоболия с изключително тежката травма на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който скъса коленни връзки и е аут за месеци наред.

Юве няма отговор от Джан, преглежда алтернативите

До този момент нямаше надежди Джан да играе повече през този сезон, но в последните дни процесите при 24-годишния германец са изключително позитивни. Към днешна дата има респектираща вероятност, ако Ливърпул се класира за финала на ШЛ (26-и май), Джан да бъде на разположение.

В същото време германецът още не е взел решение относно своето бъдеще. Неговият договор с Ливърпул изтича през това лято, а Ювентус не крие апетитите си.