Нападателят на Барселона Луис Суарес заяви, че Шампионска лига е специален турнир, който каталунците искат да спечелят.

„През последните три години отпадахме на четвъртфиналната фаза на турнира. Ние трябва да върнем нивото, което ни задължава клубът. Намираме се на добър път. Работим много усилено като отбор и с голяма амбиция“, коментира Суарес.

„Полуфиналът в Шампионска лига генерира огромни очаквания. През последните години не успявахме да стигнем до тази фаза на турнира и сега сме много нетърпеливи да посрещнем мачовете от тази предпоследната част. Имаме ясна цел – класиране на финала“, добави нападателят.

„Шампионска лига е специален турнир, който искаме да спечелим. Последният мач срещу Манчестър породи невероятна атмосфера. Всички наши привърженици искат да ни видят как триумфираме в Шампионска лига“, допълни уругвайският футболист.

„Двамата с Коутиньо се изправяме срещу нашия бивш отбор и това генерира някаква несигурност на лично ниво, но на групово целта е ясна – да направим най-доброто за Барселона и да се класираме на финала. Става въпрос за сблъсък на полуфинала на Шампионска лига, но е допълнителна екстра, че ще играем срещу бившия ни отбор“, продължи той.

„Разочарованията от последните три години оставиха своя отпечатък върху нас. Това е мач от Шампионска лига и не може да си позволим нито за секунда отвличане на вниманието, защото плащаме скъпо. Имаме прекалено много опит и знаем какви мачове ни предстоят. Знаем, че ако искаме да стигнем до финала и изпълним нашата цел, не може да бъдем разсеяни. Ние трябва да демонстрираме най-добрата си игра през сезона, надминавайки най-доброто, което се показали до момента.“

„Стила на Ливърпул не е толкова различен от нашия. Има хора, които могат да бъдат изненадани от начина, по който играе Ливърпул, но това е отбор, който се представя много силно през последните две години“, каза още Луис Суарес.