Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике говори за очакванията си на пресконференцията преди мача с Нюкасъл.

"Участието ни в турнира може да бъде и по-кратко. Остават много малко мачове в оспорваната група. Двубоят утре ще е решаващ. Убеден съм, че отборът ми е готов и ще бъде на ниво. Очаквам да видя най-добрата версия на нашата публика, особено когато съперникът може да ни създаде проблеми. Те са физически много силни, пресират в полето на противника. Трябва да сме готови. Имаме нужда от пълен стадион и публика, която е по-гореща от обикновено. Ще играем като на финал", коментира испанският специалист.

"Не е лесно да ви отговоря за тактиката. Нито един отбор не играе 4-2-4 или 3-5-2, защото това се променя постоянно в хода на мача. В нашето поле играем 4-3-3, когато наближим средната линия минаваме 3-4-3, а в атака минава към друга подредба. Утре ще играем офанзивно 4-3-3", обеща той.

"Отборът още не на нивото, на което искам, но ние сме в процес на търсене. Далеч сме от това, което искам за ПСЖ", добави треньорът.

"Имам Гонсало Рамош и Коло Муани за централни нападатели, но още Баркола и Асенсио, които могат да играят като деветка. Богатство е да имаш четирима на тази позиция. Някои от тях могат да играят и по крилата. Качеството на треньора е да намери местата на тези хора при такава конкуренция", каза още испанецът.

"Целта ни винаги е една и съща - независимо от мача. Да владеем топката в половината на съперника, да им попречим да създават условия, Трябва да покажем много високо ниво утре", сигурен е бившият селекционер на Испания.

"Дембеле исках да го привлека от Рен в Барселона, но той първо отказа, защото имаше голяма конкуренция. Той е различен играч - винаги иска топката, никога не се страхува да опита нещо, приема критиките. За нас е шанс да имаме футболист като него. Различен от Барса, защото тук играе не само на крилото, а в центъра. Той прави толкова много за отбора, че головете и асистенциите не са толкова важни. Той е играчът, който най-много може да извади съперника от равновесие в световен план", похвали го Луис Енрике.

"Не познавах лично Тери Венейбълс. Мисля, че той е първият английски треньор на Барселона. Поднасям съболезнованията на близките и семейството му", каза още Луис Енрике.