Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике е много внимателен преди домакинството на отбора си на Милан в Шампионската лига. Испанецът сподели, че „росонерите“ са отбор с история в турнира и винаги са фаворит.

"Милан е голям отбор, който винаги е бил фаворит в турнирите. Всички отбора в света имат възходи и падения, но Милан е добре в този момент. Затова е нашата група е на смъртта, защото и четирите отбора могат за продължат напред. Двата мача с Милан са важни за преминаване в следващата фаза, но засега се концентрираме върху първия", започна Енрике.

"Важно е да имаме конкуренция на всеки пост. Вие говорите в атака за Коло Муани и Рамош, но ние имаме още Асенсио и Баркола. Имаме повече опция, голяма привилегия е да имам на разположение толкова футболисти на високо ниво", смята Енрике.

БГНЕС
15 снимки

"Каква е стратегията ни срещу Милан? Да атакуваме. Ние сме отбор, който винаги атакува. Винаги имаме по-голямо притежание на топката от съперника. Нужно е и да се защитаваме добре в нашата половина. Оптимист съм от това, което виждам и от начина, по който тренират футболистите", каза още треньорът.

"Милан играе в 4-3-3, справя се много добре със и без топка. Знаят да се защитават, гъвкави са", каза той за противника.

"Няма да правя състава си на базата на това кои нападатели познават по-добре вратаря им Майк Менян. Защото всички познават Донарума или Кейлор и при все това е трудно да им вкарат гол. Това, че сте от една националност не ти дава предимство при отбелязването на голове", смята Луис Енрике.