Старши треньорът на Интер Лучано Спалети заяви, че е много ядосан от представянето на „нерадзурите“ след загубата с 0:2 от Барселона на „Камп Ноу“.

„Ние играхме много под възможностите и това не трябва да се случва повече“, коментира Спалети.

„Идеята ни за първото полувреме бе да играем спокойно, а не да бъдем под напрежение и да приемем играта в нашата половина. Аз съм много разочарован от безлчиното ни представяне. Имах съвсем различно очакване за нашето представяне в този мач. Ние не играхме с достатъчно кураж и самочувствие“, коментира Спалети пред „Sky Sport Italia“.

„Аз не искам да играем повече по такъв начин. Нашият основен проблем бе, че не успявахме да задържаме добре топката и футболистите играеха със страх, когато топката бе в тях. Не мога да си обясня какво се опитвахме да направим. Това даде огромно предимство на Барселона“, добави треньорът на Интер.

„Не успяхме в нито един момент да поставим Барселона под напрежение. Не пресирахме достатъчно добре. Не може да дойдеш на „Камп Ноу“ и да им оставиш инициативата пред всички 90 минути. Не трябваше да разчитаме само на контраатаки“, продължи той.

„Мисля, че мачът не може да бъде сравняван с тези, които играем в Серия А. Испанските отбори играят по-бързо с топката, те мислят по-бързо и са много по-креативни, когато сменят ситуациите. Ние трябва да гледаме напред към предстоящите ни мачове.“

„Ако бяхме успяли да излезем от началното напрежение, щеше да бъде много по-трудно за Барселона. Ние не успяхме да излезем от пресата на Барселона в нито един момент.“

„Ако искаме да бъдем отбор с големи амбиции, ние не трябва да разчитаме на другите отбори. Аз не искам да мисля, че е добре, защото Тотнъм са направили равен. Това не прави нашето представяне по-добро. Аз искам да сме концентрирани относно нашето представяне. Не искам да виждам отново това, което се случи срещу Барселона. Не искам да се повтаря“, каза още Лучано Спалети.