Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен споделя, че „мърсисайдци“ са нетърпеливи за повече успехи и да покажат на какво са способни, когато футболът се възобнови след принудителното спирането заради коронавируса.

Ливърпул е лидер във Висшата лига с 25 точки аванс пред Манчестър Сити, като 8 юни се очертава най-добрият сценарий за това кога сезонът може да бъде рестартиран.

Ловрен е свидетел от първо лице на революцията, която направи мениджърът Юрген Клоп на „Анфийлд“, като през последните 12 месеца Ливърпул печели Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Хърватинът вярва, че отборът може да продължи да се развива дори още повече.

"Това е учебен процес. Ядрото на екипа е тук, започвайки от мениджъра - той свърши чудесна работа от самото начало. Той показа на всички, че има способности и умения и знае как да управлява отбора в лоши и в добри моменти. Не спряхме да работим, това е основният момент - останахме гладни за трофеи, а това ни ги донесе. Ние винаги сме гладни и ще останем гладни за още. След като опитате добро ядене, искате от същото отново и не спирате. Това ни тласка напред. Искаме да покажем на всички на какво сме способни“, сподели Ловрен.

„Важно е да имаме стиковка между наистина млади играчи, играчи на средна възраст и опитни играчи. Мисля, че го имаме, това е страхотният баланс. Свикнали сме да играем големи финали и знаем как да действаме в големите мачове. Дори когато падаме с 1-0 знаем какво да правим. Ето защо е важно да имаме баланс в отбора. Ако задържим тук важните играчи и сърцевината на отбора в продължение на много години, ние само ще израстваме“, сподели още хърватският защитник.

С отлагането на мачовете Ловрен и неговите съотборници в Ливърпул се поддържат във форма, като тренират у дома.

"Това е труден момент за всички. Единственото, което можем да направим, е да стоим вкъщи и да слушаме съветите на правителството. Всички знаят как Националната здравна служба работи усилено за нас, така че трябва да ценим хората, които са на първа линия", каза още Ловрен.