Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус беше основна тема в заглавията след финала на Шампионската лига през 2018 година и то все по негативни причини. Германският страж нямаше най-добрата си вечер срещу Реал Мадрид преди две години, когато заради две негови груби грешки позволи на „белите“ да вдигнат трофея, за сметка на своя тим.

Той даде интервю за „Sport Bild“, в което говори за тази нощ и за своето бъдеще.

Реакция след финала: „Получавах смъртни заплахи, но не ги взех насериозно. Те са от хора, които ги изпращат анонимно и никога не показват лицата си в профилите си. Когато хората ме видят, те не отварят устата си".

Кошмарите след мача с Реал Мадрид: "В ретроспекция трябваше да кажа на хората какво се случва много по-бързо. Имах сътресение след удара със Серхио Рамос и това ограничи зрението ми. Това беше потвърдено след тест от мозъчни експерти. В началото бях щастлив, че знаех защо, но не исках да е публично достояние. Когато накрая беше потвърдено, получих много обиди и гняв. Никога не съм го използвал като извинение, но не разбирам подигравките към човек, който сериозно е наранил главата си".

Социални медии: "Ако прочетете всички публикации, не можете да спите с дни след това. Това бяха луди неща, които хората казваха от анонимни акаунти с обиди и коментари на расистка основа. Ако има смъртни или лични заплахи, това пресича границата".

Бъдещето: "Не говоря за спекулации. Факт е, че имам договор с Ливърпул до 2022 година. В момента се концентрирам върху този сезон в Бешикташ. Твърде скоро е да кажа нещо за лятото. Особено сега че никой не знае какво ще се случи с коронавируса“.

Контакт с Ливърпул: „Треньорът на вратарите Джон Ахтербърг си пише с мен почти всяка седмица. Той е основната ми точка за контакт. Но понякога говоря и с Юрген Клоп, контактувам с всички“.