Вратарят на Тотнъм Юго Лорис заяви, че ако звездата на Барселона Лионел Меси изпълнява фаловете по същия начин, както в мача срещу Еспаньол от Ла Лига, ще бъде безпомощен.

„Барселона се класира за следващата фаза на Шампионската лига, но фланелката задължава винаги да се играе за победа, както при нас. Винаги е специален мач, когато се изправяш срещу Барселона, но трябва да излезем на терена и да вярваме в нашите възможности. Трябва да се раздадем на 100%, ако искаме да постигнем добър резултат“, коментира Лорис.

 Двубоят е без значение на каталунците, които вече си осигуриха участие в плейофите, но е съдбоносен за Тотнъм, който се бори с Интер за второто място в групата. През уикенда Меси отбеляза два гола от фаул в дербито с Еспаньол и предизвика суперлативи.

„Срещу удари от фаул, като на Меси, вратарят е безпомощен. Благодарение на такива изпълнения, той може самостоятелно да реши всеки мач. Трудно е да играеш срещу един от най-добрите в историята. Можем да се противопоставим с отборни действия. Вярвам в ефективността на своя отбор”, добави френският вратар.

„Усман Дембеле е футболист, който притежава много талант. Допуска някои грешки, но е все още много млад. Той има да научи още много неща за футбола на високо ниво. Дембеле демонстрира своите качества в последните мачове на Барселона – вкара гол срещу Еспаньол. Вярвам, че той ще постигне големи успехи в Барселона и ще разгърне пълния си талант“, каза още Лорис.