Старши треньорът на Севиля Хулен Лопетеги не планира да даде почивка на нито един играч за мача от Шампионската лига в сряда у дома срещу Челси, въпреки че отборът вече се е класирал за следващата фаза на турнира, а следващия уикенд ще срещне Реал Мадрид в Ла Лига.
И двата отбора имат по 10 точки и продължават в следващия кръг, въпреки че победителят от мача в сряда на "Рамон Санчес Писхуан" ще заеме първото място в група Е и ще бъде поставен в жребия за осминафиналите.

Лопетеги заяви, че все още се надява да може да разчита на нападателите Люк де Йонг и Лукас Окампос, които са пропуснали тренировката днес, докато Севиля ще бъде без вратаря Боно и нападателя Карлос Фернандес заради положителни тестове за КОВИД-19, плюс контузени халфове Маркос Акуня и Сусо.

След като се изправи срещу Челси, Севиля приема шампиона на Ла Лига Реал Мадрид в събота.

"Няколко играчи не тренираха днес (Де Йонг и Окампос) и се надявам да успеем да ги възстановим и да не загубим никой друг", каза Лопетеги на пресконференция.

"Мачът е много вълнуващо предизвикателство срещу отбор, който има големи шансове да спечели Шампионската лига. Те имат най-добрата атака в Англия (заедно с Ливърпул) и ние сме много развълнувани да играем за с тях за първото място в групата", добави треньорът.
След като направи лош старт в Ла Лига, отборът на Лопетеги има пет поредни победи във всички турнири.

Челси е непобеден от септември и бе в серия от шест поредни успеха, докато в неделя не завърши 0:0 у дома с лидера във Висшата лига Тотнъм.

"В добра форма сме, въпреки играчите, които липсват, но очаквам много труден игра срещу отбор с много индивидуални и колективни таланти и ще трябва да удвоим работата и усилията си, ако искаме да спечелим", добави Лопетеги.