Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще има да решава доста проблеми в отбранителния си вал за мача с Шампионската лига следващата седмица. Това е първото изпитание пред мърсисайдци от 9 февруари нататък и германският специалист е вложил цялото си внимание и усилия към него. 

Очаква се за тази битка да продължи отсъствието на хърватския централен бранител Деян Ловрен, който все още не е възстановен от травмата си в подколянното сухожилие. Наказан пък е основният стълб в отбраната Върджил ван Дайк. 

Така единственият титулярен централен бранител остава Жоел Матип, а за негов партньор е гласен Фабиньо. Бразилецът обаче беше болен в последните няколко дни и Клоп ще се колебае до последно дали да го пусне, за да не рискува с включването в игра на ненапълно възстановен играч. 

Джо Гомес пък няма да е на линия на фланга, което утежнява ситуацията. Така универсалният борец Джеймс Милнър ще действа или като ляв бек, или като централен защитник. Поне добрата новина за Клоп е, че ще може да ползва отдясно Трент Алекзандър-Арнолд.