Ръководството на Ливърпул призова своите привърженици да не взимат никакви пиротехнически средства със себе си за реванша срещу Манчестър Сити от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Ответният мач е утре вечер от 21,45 часа на „Етихад”, като определено ще има засилени мерки за сигурност предвид случилото се миналата седмица. Привържениците на „червените” устроиха враждебно посрещане на Сити, като замеряха с камъни автобуса на „небесно сините”, а в хода на самия мач имаше и сериозно пиротехническо шоу на „Анфийлд”. УЕФА стартира разследване на случките и почти сигурно ще наложи санкция на мърсисайдци.

Ливърпул и Клоп решават за Салах в сетния миг

За да не бъде тя по-сериозна, на официалния си клубен сайт Ливърпул публикува обръщение до феновете, в което обясни, че други подобни инциденти могат да доведат до намаляване броя билети и дори отменянето на срещата. „Футболен клуб Ливърпул иска да напомни на своите фенове, че факлите, димките и всякаква друга пиротехника са незаконни и забранени. Всеки индивид, който бъде задържан с такива на стадиона, подлежи на арест.”

„Употребата на подобни средства нарушава мерките за сигурност и създава сериозен риск за здравето на останалите фенове”, добавиха от Ливърпул.