Въпреки че българската агитка на Ливърпул издигна родния флаг с надпис: "Ние не сме расисти" по време на мача на мърсисайдци с Генк в Белгия, все пак имаше расистки инцидент на трибуните в частта им, в която бяха настанени гостуващите фенове. 

Те опънаха плакат, на който редом до трофея от Шампионската лига позира нападателят Дивок Ориги. Тъмнокожият белгиец е хванал с едната ръка трофея, а с другата държи собствения си полов орган, изобразен хиперболистично огромен. Разпъването на изображението е било съпроводено и със скандирания "Дивок с големия член". 

От Ливърпул се възмутиха от този банер, който според клуба представлявал "обиждащ расов стереотип". Затова от клуба направили всичко възможно той да бъде свален възможно най-бързо. Още повече, че висял над главите на две дами. 

"Ръководството на Ливърпул изразява тоталното си възмущение от обидния плакат, издигнат на трибуните с наши привърженици на стадиона в Белгия преди първия съдийски сигнал на мача. За да сме ясни, той изобразява обиждащ расистки стереотип и е напълно неприемлив."

"Действахме бързо, за да може този плакат да бъде отстранен и сега работим с местните власти, както и с охраната на стадиона в Генк, за да идентифицираме отговорните за този случай. Когато ги открием, те ще бъдат наказани с цялата строгост на мерките, които предприемаме при такива актове", написаха от клуба. 

Снимка на въпросния плакат можете да видите В ТОЗИ ЛИНК!