Шесткратният европейски шампион Ливърпул може да надцака Манчестър Юнайтед и да привлече полузащитника на Монако Аурелиен Чуамени. „Foot Mercato“ съобщава, че мърсисайдци са осъществили първоначален контакт с обкръжението на младия полузащитник.

Ливърпул е в блестяща форма от началото на годината и може да направи безпрецедентен сезон с четири спечелени трофея, но мениджърът Юрген Клоп очевидно вече поглежда с едно око към бъдещето и ще се стреми да подсили отбора си през лятото.

Ако „червените“ искат да доминира в европейския футбол за години напред, те със сигурност ще трябва да добавят няколко млади и талантливи играчи към халфовата си линия. И според „Foot Mercato“ от клуба вече са провели първи разговори с представителите на Чуамени.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Французинът премина през академията на Бордо, преди да се присъедини към Монако в началото на 2020 година. 22-годишният футболист има 92 мача за настоящия си клуб. Седем от тях дойдоха в Лига Европа.

А интересът на Ливърпул към младежа може да доведе да се окаже сериозен удар по амбициите както на Ман Юнайтед, така и на тези на Челси, които също са заинтересовани да го привлекат това лято.

„Червените дяволи“ е много вероятно да не се класират Шампионската лига догодина, което почти сигурно ще  откаже Чуамени от идеята да заиграе на „Олд Трафорд“. Междувременно Челси получи забрана за трансфери, след като настоящият собственик Роман Абрамович беше санкциониран след атаката на Русия срещу Украйна. Така че Ливърпул може да се окаже основен претендент за подписа на полузащитника, ако той реши да премине във Висшата лига. Твърди се, че и Реал Мадрид следи Чуамени.

Изданието обаче съобщава още, че всеки заинтересован клуб ще трябва да отдели сериозна сума, ако иска да привлече младока. Настоящият договор на Чуамени изтича през лятото на 2024 година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 40 милиона евро.