Сериозно напрежение се настани в Пари Сен Жермен заради сериозен скандал два дни преди първия 1/8-финал в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен във вторник.

Вестник L’Equipe разрива, че Неймар и капитанът Маркиньос да се сдърпали със спортния директор Луис Кампос след загубата с 1:3 от Монако в събота. Португалецът е обвинил играчите, че не са демонстрирали нужната агресия и са били безлични. Това обаче не се е харесало на двамата бразилци, които веднага са скочили да се разправят с Кампос.

16 снимки

От началото на 2023-а година ПСЖ е в доста слаба форма. Тимът отпадна за Купата на Франция след загуба с 1:2 от Олимпик Марсилия и спечели само 3 от 7 срещи в Лига 1.

При поражението на „Стад Луи II“ участие не взеха Лионел Меси и Килиан Мбапе, които са с травми, а Неймар по време на мача скочи на двама от младите си съотборници – Витиня и Уго Екитике. Първият е бил обвинен, че не му подава топката, докато нападателят е отнесъл критики за хаотичните си действия на терена.

Напрежението се покачи допълнително и пред базата на ПСЖ, където група от стотина привърженици се събра за протест срещу слабата и бездушна игра на тима. След това поражение шампионите имат само пет точки преднина в първенство пред втория Марсилия, който победи Клермон през уикенда с 2:0.