Тази вечер ще разберем и втория финалист в Шампионска лига! След като снощи ПСЖ разби Лайпциг с 3:0 и си осигури място на финала, тази вечер отборите на Лион и Байерн ще определят съперника на парижани в полуфинална битка от 22:00 часа. 

На теория баварската машина е големият фаворит в срещата, след като прегази Барселона с 8:2 в четвъртфиналната среща, и се счита за сигурен носител на трофея, но пътуването на Лион също не бе леко. Френският тим не се плаши от ролята на аутсайдер, след като последователно отстрани Ювентус и Манчестър Сити, за да стигне до тази фаза на турнира.

83 снимки

Байерн и Лион се срещнаха на полуфинал в ШЛ и през 2010 година, когато баварците излязоха краен победител с общ резултат 4:0, а впоследствие загубиха от Интер. Двата тима имат 6 мача помежду си, като балансът е 4 победи за Байерн и 2 за Лион.

Баварците ще изиграят своя 12-и полуфинал, но отборът отпадна във всеки от последните 4 пъти, когато стигаха последното стъпало преди финала. 

Лион няма традициите на могъщия си съперник, но вече показа на Футболна Европа, че всеки, който го подцени, ще си изпати. Отборът на Руди Гарсия се брани много самоотвержено, а напред разполага с бързите Мемфис Депай и Муса Дембеле. Французите няма да изневерят на подхода си и днес. Възможно е Дембеле отново да остане на пейката за сметка на Карл Токо-Екамби. Гарсия ще заложи на трима централни защитници и ще разчита много на креативността на Усем Ауар и Максуел Корне.

Gulliver/Getty Images
67 снимки

Лион не е отстранявал германски отбор от 2005 година (3:0 и 7:2 срещу Вердер). Руди Гарсия пък със сигурност помни загуба с 1:7 от Байерн през 2014-а, когато беше начело на Рома.
Баварците нямат загуба в последните си 14 мача извън Мюнхен в ШЛ (11 победи и 3 равенства). В исторически план Байерн само веднъж е отпадал от французи във фаза на директни елиминации (0:3 и 2:0 срещу Сент Етиен за КЕШ през 1969 г.).