Залцбург приема Байерн Мюнхен в първи осминафинал в Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа.

Един срещу друг се изправят съседите от Австрия и Германия, като очакванията са баварците да нямат проблеми в продължаването си в следващата фаза.

Залцбург стана първият отбор от своята страна, който стига до тази фаза на надпреварата и ще направи всичко по силите си, за да обърка сметките на своя именит съперник. Австрийците завърши на второ място в своята група, докато Байерн нямаше никакъв проблем и записа 6 победи от 6 мача.

„Биковете’ постигнаха обрат срещу Рапид Виена в първенството през уикенда, докато „червение” бяха разбити от Бохум за едно полувреме.

Очаква се треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман да направи някои промени в своя състав, като Корентен Толисо да започне от първата минута, а Серж Гнабри да седне на пейката. Аут за баварците са основни играчи като Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис и Леон Горетцка. Джамал Мусиала е с коронавирус и също пропуска срещата.  

Залцбург ще бъде без Око, Бернардо, Диамбу, Койта и Валчъ.

Двата отбора бяха в една група в Шампионската лига през миналия сезон, като тогава германския хегемон спечели категорично и двете срещи с 6:2 и 3:1.