Звездата на Манчестър Сити Лерой Сане беше неотразим при историческия за Манчестър Сити успех със 7:0 над Шалке 04 в 1/8-финалите на Шампионската лига. Германският национал стана първият футболист, който се оказа замесен в изработването на 4 попадения за „гражданите” в един мач от турнира на големите.

23-годишният футболист се разписа веднъж и даде 3 асистенции в двубоя-реванш срещу своя роден тим Шалке 04. Той вкара за 3:0 в 43-ата минута на срещата, а след това асистира последователно за следващите 3 попадения – на Рахийм Стърлинг (56’), Бернардо Силва (71’) и Фил Фодън (78’).

„Направихме добър мач”, анализира Сане непосредствено след края. „Знаехме, че няма да бъде никак леко, но се справихме добре и сме доволни.”

„Шалке играха твърдо и компактно в началото, но знаехме какво да правим, за да намерим празните пространства. Победата беше хубава”, каза още Сане.

Успехът над Шалке е най-изразителният за Сити изобщо на европейската сцена, като тимът подобри досегашното най-добро постижение, поставено през настоящия сезон с 6:0 над Шахтьор Донецк в груповата фаза.