Легендарният капитан на Ливърпул Стивън Джерард застана зад кръвния враг Манчестър Юнайтед след знаменития успех на „червените дяволи” над Пари Сен Жермен в Париж и отстраняването на парижани от Шампионската лига.

Англичаните стигнаха до победа с 3:1 на „Парк де Пренс”, която им осигури място в следващата фаза, въпреки загубата с 0:2 на „Олд Трафорд”.

Решителният момент в двата мача обаче, дойде в продължението на срещата в Париж, която гостите спечелиха след дузпа в продължението. Наказателният удар бе отсъден след спорно разглеждане на ситуацията с ВАР.

„Правилата са си правила. Ние всички трябва да сме наясно и да ги уважаваме, защото правилата няма да се променят, особено по време на сезона. Слушайки някои официални лица, които коментират ситуацията, бе много интересно, защото те са категорични, че решението бе правилно и реферът бе прав”, коментира Джерард.

„Ако погледнете правилата, то това бе правилното решение. Именно това е причината за това ВАР да бъде толкова важен. Без него това щеше да бъде пропуснато и Манчестър Юнайтед щеше да отпадне. Това щеше да бъде прекрасно от гледна точка на феновете на Ливърпул, но щеше да бъде несправедливо”, каза още легендата на Ливърпул Стивън Джерард.