Бившият легендарен футболист на Барселона Ривалдо не остана никак доволен от начина, по който неговият сънародник Филипе Коутиньо отпразнува попадението си в мрежата на Манчестър Юнайтед при победата с 3:0 в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Рекордната покупка на „блаугранас” показа известна арогантност след красивия си гол, като се обърна към трибуните и красноречиво запуши ушите си. 26-годишният футболист струва на клуба внушителните 160 милиона евро (142 милиона паунда) през януари 2018-а, когато пристигна от Ливърпул, а до този момент не успява да намери постоянство и да убеди, че безпрецедентната инвестиция е била оправдана.

Доста от каталунските издания не скриха упреците си към футболиста, като ежедневникът „Спорт” определи действията на Коутиньо като „грозен жест и липса на уважение”. В подобна светлина се изказа и Ривалдо. „Това не беше добър жест, той вкара страхотен гол, но никога не е добре да се държиш по подобен начин с феновете”, допълни бразилецът.

„Феновете го критикуват, защото знаят, че той може да прави много повече.”

„Барселона плати много пари за него, но той все още не е идол за привържениците. Коутиньо има нужда да демонстрира характер и да прави разликата”, каза още Ривалдо.