Каталунските медии разкриха, че президентът на Барселона Жоан Лапорта тотално е зачеркнал старши треньора Роналд Куман и демонстративно отказва да си говори с него. Двамата дори не си казали и дума освен „лека нощ“ в самолета след загубата с 0:3 от Бенфика в Шампионската лига. Те били един до друг на първия ред заедно с вицепрезидента Рафа Юсте и помощник-треньора Алфред Шрьодер, но Лапорта предпочел да спи по време на двучасовия полет.

Президентът щял да прояви разбиране дори след поражението от Бенфика, ако стилът на отбора бил запазен, но вместо това останал крайно разочарован от дефанзивната тактика на Куман със схемата 3-5-2, както и от оставянето на младите играчи на пейката. Това било и последната капка, която преляла чашата на търпението му.

В същото време пък вариантите за наследник на Роналд Куман начело на „каталунците“ се увеличават с всеки изминал ден. Към досегашните имена днес бяха прибавени още две - на бившия селекционер на Германия Йоаким Льов и наставникът на Аякс Ерик тен Хаг.

Според „Sport“ Льов е фаворит за нов треньор, но в същото време „Catalunya Ràdio“ посочва наставника на Аякс като избор №1 на президента Лапорта.

Сред другите обсъждани имена са тези на Ралф Рангник, Роберто Мартинес, Шави Ернандес, Андреа Пирло и Марсело Гайярдо.

Тази вечер Барселона гостува на шампиона Атлетико Мадрид и се очаква след това Куман да бъде освободен по време на паузата за национални отбори.