Временният мениджър на Челси - Франк Лампард, похвали отбора си за прогреса, въпреки втората загуба срещу Реал Мадрид с 0:2 на ¼-финалите в Шампионската лига, този път в Лондон. По този начин легендата на „сините“ загуби и четвъртия си мач начело на тима, а в три от тях лондончани изобщо не успяха да се разпишат.

„Играхме наистина добре в продължение на 60 минути. Създадохме положения, но не ги реализирахме. Първото полувреме наистина бе силно за нас. След това знаехме, че ще страдаме в някои фази на играта срещу тях. Ако бяхме вкарали гол или два, това щеше да промени лицето на мача, но видяхме как реализмът прави разликата на това ниво. Не искам да хваля много футболистите, но се забеляза значителен прогрес в сравнение с предишния мач“, заяви Лампард.

„Челси е стигал и по-напред в Шампионската лига. Искам футболистите да запомнят днешното усещане. Те играят за клуб, в който се иска винаги да се раздават на максимума на възможностите си. Няма да правя услуги на никого. Всеки трябва да се доказва. Няма да сваляме летвата“, каза още бившият халф.

52 снимки

„Имахме шанс да постигнем много успехи в последните 20 години. Ако една година не успеем да бъдем там, където искаме, не трябва да бъдем песимисти. Има неща, които трябва да подобряваме в клуба, но направихме добър мач, въпреки че загубихме. Не трябва да допускаме паника, трябва да се опитаме да играем такива мачове и във Висшата лига“, допълни още Лампард.

Срещу Реал Мадрид Челси не вкара гол в двата мача от елиминациите на Шампионската лига за първи път от 2005-а година, когато отпадна на полуфиналите от Ливърпул след две поражения с по 0:1. Тогава Лампард беше част от състава на „сините“.