Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос очаква с нетърпение утрешния двубой с Манчестър Сити от полуфиналите на Шампионската лига. В събота той и неговите съотборници спечелиха Купата на краля в Испания и сега искат да добавят към колекцията си още един трофей.

През 2022 година Реал спечели Шампионската лига като отстрани на полуфиналите именно английския тим.

"Миналият сезон никой не очакваше да победим, но ние все пак го направихме", каза световният шампион с Германия от 2014 година преди първия мач във вторник на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Кроос работи с мениджъра на "гражданите" Пеп Гуардиола в продължение на една година в Байерн Мюнхен, преди да премине в Реал през лятото на 2014 година.
 
"Отборите на Пеп винаги играят неговия стил футбол. Независимо дали става дума за Барса, Байерн или сега, винаги можете да видите, че това е страхотен тим. Когато играеш срещу състав, който отбелязва три или четири гола във всеки мач, очевидно трябва да знаеш как да се защитаваш“, каза още 33-годишният футболист.

"Очакваме много силен Манчестър Сити, но сме свикнали да играем такива мачове. Дали сме уморени? Не, добре сме. Няма да използваме извинения. Не можеш да се чувстваш уморен преди полуфинал на Шампионската лига", добави Кроос.