Андреас Кристенсен призова Челси да подходи сякаш „няма какво да губи“, ако иска да възроди сезона си след поражението от Реал Мадрид с 1:3 у дома в сряда вечер.

Централният защитник на „сините“ имаше лош ден, като не успя да се справи с опазването на Карим Бензема, който наниза хеттрик, както и с Винисиус Жуниор, а действащият европейски клубен шампион претърпя загуба в първия четвъртфинален сблъсък в Шампионска лига. Наставникът на Кралския клуб Карло Анчелоти се завърна на „Стамфорд Бридж“ с триумфално представяне, докато датският бранител на лондончани бе заменен на почивката.

Мениджърът на Челси Томас Тухел вече развя бялото знаме, след като каза, че шансовете тимът му да обърне мача на практика са се изпарили след поражението в първия двубой. Проблемите на „сините“ извън терена започнаха с новината, че собственикът на отбора Роман Абрамович първо постави тима за продан, а след това така и не успя да осъществи продажбата, след като активите му бяха замразени от правителството на Великобритания в резултат на руската инвазия на Украйна. На игрището, Челси гостува на Саутхемптън в следващия си мач във Висшата лига, като третият в таблицата е на 13 точки от Ливърпул, който е втори на пункт зад лидера Манчестър Сити.

„Трябва да се опитаме да обърнем развоя на събитията в наша полза, но ще бъде трудно. Не бяхме на ниво и го знаем, но няма какво да губим, така че трябва да отидем там, да се представим на висота и да се надяваме, че ще се класираме за финала“, сподели Кристенсен за клубния сайт. Загубата от Реал дойде след разгрома от Бренфорд с 1:4 отново у дома миналия уикенд. „Допуснахме седем гола в два мача, което не е нормално за нас. Не става въпрос просто за този мач, същото ни се случи и през уикенда. Трябва да се поправим и да го сторим възможно най-бързо“, завърши 25-годишният датски защитник.