Румънският съдия Ищван Ковач ще ръководи дербито от 1/8-финалите в Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид. Сблъсъкът е във вторник (21 февруари) от 22:00 часа българско време на стадион „Анфийлд“.

Ковач се прочу сериозно в България миналото лято, когато свири реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и малтийския Хамрун Спартанс. Тогава „сините“ отпаднаха по изключително драматичен начин след дузпи.

В заключителните минути на редовното време съдията от Румъния зачете нередовен гол на гостите, след като преди изпълнение на център след гола на Цунами техен играч бе преминал централната линия неправомерно. В мача на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“ системата ВАР не беше налична, за да отчете грешката.

Иначе Ковач за втори пореден сезон получава възможността да ръководи мач на Реал Мадрид в Англия от елиминационната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Той съдийстваше и в двубоя на „Лос Бланкос“ срещу Манчестър Сити на „Етихад“, завършил с победа 4:3 за „гражданите4.