Звездата на Ливърпул Трент Александър-Арнолд беше категоричен, че изпълнението на ъгловия удар, след който падна победният гол срещу Барселона, е дело на неговия личен инстинкт. Защитникът получи прозвището „Айнщайн”, заради бързата си реакция при корнера за 4:0 срещу Барселона на „Анфийлд”.

Трент Александър-Арнолд и Дивок Ориги хванаха защитата на каталунците неподготвена. Бранителят заблуди съперниците, че няма да центрира, но се върна и направи точно това, за да се стигне до попадението, изпратило Ливърпул на финала в Шампионската лига.

Тереза Мей намери обща точка между Ливърпул и Брекзит

Социалните мрежи избухнаха, като определиха действията на бранителя за „гениални”.

През BT Sport обаче 20-годишният футболист заяви скромно: „Беше просто инстинкт. Това беше просто един от онези моменти, в които виждате възможност.”

Юрген Клоп забрави добрите обноски след мача с Барса

„Дивок беше готов и завърши удара. Може би беше малко бързо за него, но той е топ играч. Той отбеляза две попадения за нас и всички ние ще помним този момент”, сподели Александър-Арнолд.

В ситуацията с победния гол беше замесен и още един човек. Той не беше от състава на Ливърпул, но за сметка на това имаше главна роля при класирането на тима. Това беше и момчето, което подава топките и даде много бързо такава на защитника за корнера. Повече за самата ситуация можете да прочетете тук.