Отборът на Копенхаген приема турския Трабзонспор в първи плейофен сблъсък за влизане в групите на Шампионска лига. Срещата е тази вечер от 22:00 часа и може да я наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 2 HD.

Датчаните показват доста колеблива игра напоследък, като в последните си три мача инкасираха две загуби. В същото време тимът на Трабзонспор започна отлично кампанията в Турция, записвайки три победи в три мача.

Съставът на домакините е смятан за фаворит в срещата най-вече заради по-сериозния си опит в турнира. И двамата старши треньори обаче имат сериозни проблеми с контузени състезатели, които не могат да използват за мача.

Копенхаген ще направи опит да се класира за групите на Шампионска лига за първи път в последните шест години, докато Трабзонспор има едно единствено участие във финалната фаза на надпреварата, а то дойде преди цели 11 години.

Историята също е на страната на Копенхаген. Съставът от столица на Дания има богат опит срещу турски съперници, докато Трабзон не се е изправял срещу датски тим в последните 30 години. Копенхаген също не е допускал гол срещу турски тим в Дания.