Копенхаген приема Манчестър Сити на своя стадион "Паркен" в първи мач от осминафиналната фаза от Шампионска лига. Срещата е с начален час 22:00 и може да я проследите НА ЖИВО на Gong.bg, където ще ви направим съпричастни към сблсъка, като го проследим минута по минута.

Копенгахен бе голямата сензация в своята група в турнира, след като се класира втори пред тимовете на Галатасарай и Манечстър Юнайтед. Прослувата крепост на тима "Паркен" е голямото оръжение на датчаните, като близостта на феновете до терена създава неприятно усещане за съперника. Копенхаген вече е срещал този съперник на два пъти в европейските клубни турнири на собствен стадион, като няма поражение до този момент.

Манчестър Сити продължава преследването на нов требъл, като защитава своя трофей от миналата година. Тимът на Пеп Гуардиола е безапелационния фаворит в сблъсъка и ще опита да реши всичко в първата среща, за да си осигури спокойствие преди реванша в Манчестър. "Гражданите" са в чудесна форма, като са в серия от 10 поредни победи във всички турнири.