Нито Бен Уайт, нито Фабио Виейра участваха в тренировката на Арсенал преди мача на „артилеристите“ с Ланс от групите на Шампионска лига в сряда вечер. Лондонският тим се надява на точка, за да продължат напред към елиминационната фаза, ако Севиля стигне до победа над ПСВ Айндховен в другия мач.

Евентуална победа ще прати хората на Микел Артета като победител в групата мач преди края, но няколко футболиста на взеха участие в последната тренировка за отбора. Емил Смит Роу и Юриен Тимбер са трайно контузени с травми в колената, а Томас Партей също липсва. Освен това трио, Артета навярно ще трябва да се справя и без Уайт и Виейра, тъй като двамата са с мускулни травми.

Ако португалецът не вземе участие в срещата, то навярно неговото място ще бъде заето от Такехиро Томаису, докато Давид Рая ще се върне под рамката. С отбора тренировка направи 16-годишният Итън Нванери, както и 17-годишният Майлс Люис-Скели, след като двамата представляваха юношите на Англия на Световното първенство до 17 години.