Мениджърът на Челси Антонио Конте предупреди, че на „сините“ няма да им лесно да спечелят трофея от Шампионската лига.

В същото време той каза, че няма да е проблем Челси да се изправи на осминафиналите на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен или Барселона.

Челси завърши на второ място в своята група и трите варианта за съперник на „сините“ на осминафиналите на турнира са Барселона, Пари Сен Жермен и Бешикташ.

„И петте английски отбора успяха да се класират за осминафиналите на Шампионската лига, което означава, че нивото на Висшата лига е много високо“, коментира Конте.

„Не забравяйте, че сезонът в Премиършип е много труден, а конкуренцията жестока. Имаме да играем много мачове. Когато английските отбори стигнат до четвъртфиналната и полуфиналната фаза на турнира, те се хвърлят на 100%, за да спечелят трофея“, добави италианецът.

„Именно заради това смятам, че ще ни бъде много трудно, за да спечелим трофея от Шампионската лига“, продължи мениджърът на Челси.

Конте: Заслужавахме да победим, но съм доволен от класирането

„Не е проблем да играем срещу Барселона или Пари Сен Жермен. Ние сме Челси. Може да се изправим срещу всеки един отбор. Знаем, че ПСЖ и Барселона са много добри футболисти. Ние сме Челси и сме готови за всичко. От нас може да се очаква всичко“, каза още Антонио Конте.