Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте говори преди двубоя срещу Милан от 1/8-финалите на Шампионска лига. Той направи съпоставка между футбола в Англия и Италия. 

„Беше наистина, наистина болезнено да остана далеч и да живея тази ситуацията по начин, който ми се случва за пръв път, като остана далеч от отбора. Случвало се е в миналото да ми забраняват да гледам мач, но да остана толкова дълго далеч беше болезнено“, разказа Конте относно възстановяването си след операцията за отстраняване на жлъчния мехур.

„Ако се стремим към нещо важно, трябва да имаме стабилност. Не можем да редуваме тези възходи и падения. Съсредоточавам се върху това. Висшата лига не е като Серия А. Не е като Италия. Не можете да сравнявате двете първенства. Тук не е толкова лесно да си концентриран върху всеки мач. Искам да променя това“, направи сравнение между Висшата лига и Серия А треньорът.

„Усещам, че напрежението е различно в Италия и Англия. В Италия говориш само за футбол, всичко минава по телевизията, има много напрежение и си свикнал с това. В Англия е предоставена атмосфера да се наслаждаваме на футбола без много напрежение. Футболът не винаги е спорт, той е война. Това е основната разлика“, каза още Конте.