Старши треньорът на Порто Сержио Консейсао вярва, че червеният картон на португалеца Отавио е променил хода на мача срещу Интер от осминафиналите на Шампионската лига по футбол и смята, че Лаутаро Мартинес е трябвало да бъде наказан за реванша на 14 март. Грандът от Милано победи с 1:0 с гол на Ромелу Лукаку в 86-ата минута, а Отавио напусна игра в 78-ата минута за втори жълт и съответно червен картон след фаул срещу Хакан Чалханоглу.

"Да бъда честен, последните 10 минути бяха много трудни за нас", каза на пресконференцията след двубоя Консейсао.

"Отавио беше изгонен, картонът му е разбираем, но тогава има и футболисти на Интер, които заслужаваха да бъдат наказани с картон. Вярвам, че Лаутаро Мартинес трябваше да бъде санкциониран за нарушението срещу Пепе, а при условие, че това се бе случило, той щеше за бъде наказан за реванша. Такова бе решението на рефера, няма да кажа дали е правилно или не, но ще го оставя на вас са прецените", заяви още наставникът на Порто.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

"Това бе само първият мач, беше много балансиран и напрегнат. И двата отбора имаха още шансове да отбележат гол. Ние трябваше да сме по-агресивни през второто полувреме, тъй като губехме топката прекалено лесно в опасни ситуации, а после дойде и червеният картон. Знаех, че в този момент Индзаги ще опита още по-сериозно да ни притисне и Интер за извлече максималното от ситуацията. Бяхме подготвенти за това, но ни липсваше един играч в решителните моменти", коментира Сержио Консейсао.

"Тези мачове са много стимулиращи за подготвяне, защото противниците имат много силни страни. Това са осминафиналите на Шампионската лига, най-доброто състезание в света. Целта ни беше да търсим свободни пространства и да движим добре топката. Интер със сигурност игра много силно, но мисля, че ние можехме да направим по-добър резултат", добави треньорът на португалския тим.

Автор: Кремена Младенова/БТА