Треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани стана треньорът в Шампионска лига, който дебютира с най-изразителна победа. Това стана при успеха на баварците с 9:2 над Динамо Загреб на "Алианц Арена". След края на срещата белгийският наставник трябваше да отговаря на въпрос как гледа на критиците, които смятат, че работата начело на германския гранд е голяма хапка за него. 

„Бих искал да разясня въпроса. Но това е проста работа. Обичам да работя с играчите, опитвам се да ги подобря, опитвам се да подобря екипа, опитвам се да подобря себе си. Това не е нещо, на което бих могъл да ви дам задълбочен отговор, но всъщност не заслужава такъв", каза Компани. 

"Ще ви кажа нещо набързо, за да докажа нещо. Роден съм в Брюксел, баща ми беше бежанец, дошъл от Конго. Какви са шансовете ми дори да играя във Висшата лига, да спечеля нещо като играч, да играя за националния отбор? Коефициентите бяха около 0,000. Сега съм треньор", продължи той.

"Преставяте ли да спрете да вярвате в себе си и в това, което можете да постигнете, заради това, което казват другите? Манталитетът е да продължиш и накрая, ако се провалиш, се проваляш, ако успееш, успяваш. Но винаги можеш да станеш по-добър. Онлайн винаги може да видиш някакви неща за себе си, така че наистина не го приемам лично. Какво трябва да направя? Да спреш заради мнението на другите? Нека насърчим хората да успеят и да преодолеят бариерите", каза Компани.