Решаващата фаза от битките за влизане в груповата фаза на Шампионската лига настъпи, а срещите, които ни очакват във вторник са коя от коя по-любопитни. Двойките са изключително силни, като още във вторник три мача ще ни връхлетят в тв-ефира.

По MAX Sport 1 ще можем да наблюдаваме дуела между сръбския първенец Цървена звезда и австрийския Ред Бул Залцбург. Белградският гранд започна от първия кръг на Шампионската лига, отстранявайки Спартакс Юрмала (Латвия), Судува (Литва) и Спартак Търнава (Словакия), за да се добере до сблъсък с австрийския тим.

От своя страна отборът от града на Моцарт изхвърли Шкендия в третия кръг на ШЛ, за да си осигури битката за влизане в груповата фаза на Турнира на богатите. Срещата е с начален час 22,00.

Мачът в Белград обещава да бъде истинско зрелище, ако съдим по статистиката и формата на двата тима в европейските турнири. Звезда е загубил едва един мач в последните си 12 домакинства в Европа, допускайки едва пет гола в тях.

Погазателите на Залцбург с дори още по впечатляващи. Австрийците са загубили само два от последните си 25 мача в Европа. Освен тях, те са записали още 15 победи и 8 равенства.

MAX Sport 2 пък ще ни предостави възможността да гледаме мача между Бенфика и гръцкия ПАОК.

Гръцкият първенец отстрани солидните тимове на Базел във втория кръг на Шампионската лига с общ резултат 5:1, а в третия етап на надпреварата Ивелин Попов и неговият Спартак Москва преклониха глава пред бившия тим на Димитър Бербатов. ПАОК пречупи руския тим с общ резултат 3:2, за да погледне към среща с лисабонския тим.

Португалците се разправи в третия кръг на Шампионската лига с коравия турски Фенербахче, преодолявайки го трудно с 2:1 общ резултат. Възпитаниците на Руи Витория гледат към поредна кампания в Шампионската лига, след крахът, който ги сполетя през миналия сезон, допускайки три загуби в груповата фаза на турнира.

Ако успее да отстрани ПАОК, Бенфика ще играе в групите на Шампионската лига за 12-ти път в своята история. Лисабонският гранд обаче е участвал в пелйофите само веднъж, отстранявайки холандския Твенте през 2011 година.

От своя страна ПАОК никога не е достигал до груповата фаза на най-елитната надпревара в Европа.

Главен съдия ще бъде сърбинът Милорад Мажич, а срещата започва в 22,00 часа.

Онлайн платформата live.a1.bg пък ще предава срещата между БАТЕ Борисов и ПСВ Айндховен, които също влизат в схватка за участие в групите на ШЛ.

Беларуският шампион показа, че е прекално силен за Карабах в третия кръг, а същевременно отборът от град Борисов се намира в превъзходна форма, като е без загуба в последните пет срещи (4 победи и 1 загуба).

Холандският тим пък стартира директно от плейофния кръг на Шампионската лига, като в официалните си срещи през новия сезон има две победи в Ередивизи, както и една загуба след продължения за Суперкупата на Холандия от Фейеноорд. Мачът започва в 22,00 часа.