Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предупреди своя тим, че не може и за миг да допусне подценяване на мача от Шампионската лига срещу Залцбург в сряда вечер. Германецът заяви, че австрийският шампион практикува стил на игра, който би паснал на много по-голям клуб и затова ги третира като коварен съперник.

„Анфийлд” вече бе разпродаден за първия европейски мач на мърсисайдци, които ще търсят задължителна победа след загубата 0:2 от Наполи в първата си среща от груповата фаза. В същото време Залцбург разнебити Генк със звучното 6:2 и за момента оглавяването класирането в група Е.

„Те са много талантливи, много млад и вълнуващ отбор. Имат ясен план, може би най-ясният в света на футбола”, заяви Клоп. „Ралф Рагник разви нещо в различни клубове из Германия: всичко опира до пресата и контра-пресата. Може да се каже, че те очевидно се доближават до РБ Лайпциг (двата клуба имат един и същ собственик в лицето на концерна „Ред Бул” – б.р.), но мисля, че философията им е базирана върху това, което правехме в миналото с Майнц 05 и Дортмунд, а също и тук с Ливърпул.”

„Те са един „по-млад брат”, ако щете. Това прави нещата, както на всички е ясно, много трудни, защото те ще се бранят с всички сили, понеже дълго време чакаха пробив Шампионската лига. Мисля, че 9 или 10 пъти отпадаха в плейофите, те са серийният шампион на Австрия, но все не успяваха. През последните две години бяха обаче доста впечатляващи в Лига Европа.”

„Затова очаквам да бъде интересно и хората не бива да се изненадват, ако се наложи наистина да работим много. Имаме нужда от всички наши футболисти, наистина всички.”

„Залцбург са играли срещу много различни отбори, имат своя опит, но, първо, никога не са играли срещу нас и, второ, никога не са играли на „Анфийлд”. Тези две неща правят мача специален. Дали можем да ги изненадаме? В света на футбола това е трудно, но винаги можем да го постигнем с интензивността, която вкарваме в играта си, и с атмосферата, която можем да създадем заедно. Това би било наистина от ключово значение”, добави Клоп.