Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остава спокоен за ситуацията около договора и преговорите за него с Мохамед Салах. Това стана ясно на брифинга на германеца пред мач с Милан, а Клоп отсече: „Всичко, което искаме, е ясно”.

Салах е с оставащи 18 месеца по своята договорка с Ливърпул и преговорите още не са в по-напреднал етап.

„В разговори сме. Да удължиш контракта на играч като Мо Салах не е като да поканиш някой на чаша чай следобяд и да се стигне до съгласие. Това е нормално и няма какво още да се каже. Мо говори по темата и каза ясно какво иска. Той е окей, аз съм окей. Всички знаем какво искаме и неща като тези отнемат време – това е”, коментира Клоп пред журналистите.

Клоп потвърди също така, че ще предприеме ротации за последния мач от Шампионска лига, но това ще се съблюдава успоредно с медицинския департамент на клуба. Ливърпул ще изиграе 5 мача в 15 дни и това притеснява донякъде мениджъра на „червените” да не би играчите му да се претоварят прекалено много. Салах е на шест гола от това да счупи рекорд в Шампионската лига по най-много вкарани голове за английски клуб от един играч, но германският наставник отказа да потвърди дали египетският нападател ще играе в Италия.

„Трябва да ротираме, това е ясно. Лекарите ще ме смачкат, ако играя с един и същ състав отново, така че ще направим промени. Не мога и да сменя всички играчи. Ще видим дали Мо ще играе. Играчите разбират ситуацията, но искаме да излезем с възможно най-добрият състав за ситуацията, в която се намираме”, отчете той.

„Имаме да изиграем пет мача в 15 дни, което е доста. Нужно е да вземем правилните решения и аз ще го направя”, коментира още Юрген Клоп преди мача с „росонерите”.