Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че „мърсисайдци“ са достатъчно силен отбор, за да преживеят един сезон без Шампионска лига. „Червените“ записаха пет поредни загуби на „Анфийлд“ за първи път в историята си и шансовете им да намерят място в топ 4 в края на сезона намаляват с всеки изминал кръг.

„Този клуб няма редовно да е извън Шампионската лига. Тази година е трудна, знаем това. Но потенциалът и силата на клуба е напълно различна. Отборът, който имаме, съставът, който сме събрали - той е различен от преди 10 години. Това е сезон не говори нищо за бъдещето. Клубът наистина е в добра позиция, в по-добра позиция от доста останали клубове“, сподели Клоп.

„Разбирам какво се е случило в миналото, но мога да кажа, че никой не трябва да се притеснява за бъдещето на клуба, защото е в добри ръце и имаме наистина добър отбор“, продължи германецът.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Ситуацията в отбора обаче породи спекулации за бъдещето на Мохамед Салах, а Джорджиньо Вайналдум е с изтичащ договор през лятото.

„Знам, че играчите са лоялни. Не е ситуация, в която някой играч ми казва: „Следващата година нямаме Шампионска лига, така че искам да напусна“. Това няма да се случи. Познавам ги достатъчно добре, за да не се случи, защото клубът е в различна ситуация. Няма да е проблем и за нови играчи. Казвали сме и преди, че ако един футболист не иска да дойде, защото не играем в Шампионската лига, ние не го искаме. Ако един играч иска да напусне поради тази причина, аз не го искам. Не е нещо лично, но винаги е било така. Няма повод за безпокойство“, каза още мениджърът на тима.

В неделя Ливърпул приема Фулъм от 16:00 часа и ще се опита да спре негативната си домакинска серия от загуби.