Мохамед Салах и Върджил ван Дайк са изправени пред угрозата да пропуснат финала на Шампионската лига за Ливърпул срещу Реал Мадрид, след като бяха заменени принудително във финала за ФА Къп срещу Челси, но мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е категоричен, че проблемите на двамата не са сериозни.

Половин час след началото на сблъсъка на „Уембли“, Салах седна на терена, стискайки слабините си, а малко след това беше заменен от Диого Жота.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

„Мо е малко по-добре от Върджил. Трябваше да взема решение. Надявам се, че ще се оправи“, каза Клоп веднага след двубоя пред „ITV“.

На пресконференцията си по-късно вечерта Клоп допълни:

„Говорих и с двамата след мача и двамата са добре. Всичко, което знаем е, че не е нещо сериозно. Но следващият мач е във вторник и е доста близко. Мисля, че ще се оправят напълно. Утре сутринта (бр. - днес) имаме тренировка и може да ми кажат, че съм напълно добре. Аз обаче бих се съмнявал. Ще видим“.

Салах също даде актуална информация за състоянието си, като каза само: „Разбира се“, на отговор на въпрос дали ще бъде здрав за финала в ШЛ.

Ван Дайк беше друг играч, който не завърши мача за „червените“, тъй като беше сменен преди началото на продълженията, след като мачът завърши без голове след редовните 90 минути. Нидерландският национал разкри след победата на Ливърпул, че е усетил болка в коляното си.

„Ще го проверим. Почувствах го през първото полувреме, когато направих спринт. Усетих изтръпване в коляното си. Играх, но не можех да рискувам. Надявам се контузията да е лека“, каза Ван Дайк.