Юрген Клоп даде редовната си прескоференция преди първия мач от тазгодишното издание на Шампионска лига, в който Ливърпул гостува в Неапол. Германският специалист се ядоса на въпрос на журналист, който го попита, дали Неапол е опасен град.

„Това е срамен въпрос за вас. Искате да правите заглавия? Настина не го разбирам. От Неапол ли сте? Мислите ли, че е опасен град? Не знам. Не живея в Неапол. Аз съм защитен тук, отивам до хотела и вие ме питате какво мисля за Неапол. Много добре знаете за какво говорят хората. Ако някои привърженици срещнат други привърженици, може нещо да стане. Нямам нищо против града, така че не знам. Но не съм тук да правя заглавия за вас“, коментира Клоп.

Мерките за сигурност преди мача са сериозни, като съветите на властите са феновете на Ливърпул да не напускат хотелите си, а да се хранят там и да не носят тениски и артикули на своя отбор навън. Мачът между Наполи и Ливърпул ще е пети в груповата фаза на Шампионска лига в последните 10 години. В предишните четири срещи между двата отбора на този етап в надпреварата Ливърпул има само 1 победа.