Роберто Фирмино, Тиаго Алканатара и Жоел Матип са подновили тренировки със съотборниците си в Ливърпул, съобщи мениджърът Юрген Клоп, цитиран от клубния уебсайт.

Фирмино и Тиаго пропуснаха по няколко занимания заради контузии, а Матип не игра през уикенда срещу Уест Хем заради вирусно заболяване. Те вече са на тренировъчното игрище, но Клоп все още не знае на кого ще може да разчита на реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Интер.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

"Тримата тренираха пълноценно вчера (в неделя). Честно казано обаче, в момента нямам идея какво означава това. Чакаме да видим какво е тяхното състояние след заниманието", каза германският мениджър.

"Тиаго отсъства само седмица, а Жоел го нямаше три или четири дни, така че двамата би трябвало да бъдат наред. Боби обаче пропусна повече време. Това бе първа тренировка за него и сигурно ще трябва да му дадем още няколко дни. Няма как да преценя в този момент, тъй като днес провеждаме тактическа подготовка и я няма интензивността в тренировката. Ще видим. В крайна сметка обаче и тримата са на тренировъчното игрище".

Ливърпул спечели първия мач в Италия с 2:0 и има категорична преднина, но Клоп предупреди играчите си да не подценяват "черно-сините". Те разгромиха с 5:0 Салернитана в петък.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

"2:0 е може би най-обръщаният резултат в историята на футбола. Ако си на полувремето, водиш с два гола и си въобразяваш, че си се класирал, значи нещо е сбъркано с философията ти. Да, резултатът от първия мач е по-добър от този, който очаквах, но все пак ни предстои тежък мач", казва Клоп.

"Знаем на какво е способен Интер. Те спечелиха последния си мач с 5:0 и наистина ме впечатлиха. Имат опитен отбор и със сигурност не пристигат в Ливърпул, за да разглеждат забележителности. Ще се хвърлят в атака, а ние не сме отбор, който пази резултат и се опитва да мине между капките. Ще видим какво можем да измъкнем от този мач".

"Графикът ни е просто ужасен - играхме в неделя, сряда, събота и сега във вторник. Отново призовавам да получим по пет смени във Висшата лига, защото само този турнир остана с по три. Не го разбирам. Висшата лига е длъжна да пази звездите си".