Юрген Клоп потвърди, че испанецът Тиаго Алкантара е на 100% готов за финалния мач в събота от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, след като се е възстановил след проблема в ахилеса.

По-рано в петък от клуба потвърдиха, че Тиаго ще лети с отбора за френската столица, след като щабът на мърсисайдци се надяваше той да се пребори с проблема, като това явно е станало.

60 снимки

По време на неделния мач с Уулвърхемптън той бе принуден да напусне в края на първото полувреме, след като получи болка в ахилеса, но последвалият скенер е потвърдил, че казусът не е сложен и той започна рехабилитация.

В интервю за beIN Sports на „Стад дьо Франс“ Клоп потвърди, че Тиаго е на 100% наличен за финала, добавяйки това и на пресконференцията.

„Двамата с Фабиньо изглеждат добре. Фаб тренира напълно нормално последните дни, а вчера същото направи и Тиаго“, каза германският наставник.

С тези вести за двамата това означава, че Клоп разполага с почти целия си наличен състав, като само Дивок Ориги навярно няма да е в групата поради мускулен проблем.

Очакванията са халфовата линия на Ливърпул за финала с „лос меренгес“ да бъде изградена от Тиаго, Фабиньо и Джордан Хендерсън, а от пейката да се появи Наби Кейта.