Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се съгласи, че отборът му няма да се подобрява, ако не се представя силно при гостуванията си в Шампионската лига. Въпреки че достигна на два пъти до финала в турнира, печелейки последното издание, статистиката на европейския шампион като гост в груповата фаза е кошмарна. В сряда вечерта, от 22,00 часа, Ливърпул гостува на белгийския Генк във второто си гостуване от групите на ШЛ през тази година. Първата визита бе загубена с 0:2 от италианския Наполи.

Тимът загуби последните си четири визити, вкарвайки само веднъж, а също така няма победа в последните пет дуела извън Англия. Последната победа в групова фаза датира отпреди две години – срещу Марибор. Успехът в Словения остава единствената победа в последните 10 мача.

Тренировка на Ливърпул

източник: Gulliver/GettyImages

Ливърпул продължи към елиминационната фаза през миналия сезон с успех – 1:0, над Наполи у дома, а три победи на „Анфийлд” гарантираха на Юрген Клоп и тима му продължаване напред.

„През миналата година бяхме късметлии. Бяхме в много тежка група и загубихме трите си гостувания. Това не може да стане тази година, защото ситуацията е коренно различна”, каза Клоп.

„Ние не разчитаме на игрите на „Анфийлд”. Разбира се, че европейските вечери на нашия стадион са специални, но и другите отбор са способни да го направят. Не навсякъде е така, но трябва да печелим гостуванията си, ако искаме да подобрим представянето. Знаем хронологично какво правим в последно време при гостуванията в груповата фаза, но генерално турнирът е добър за нас. Правим правилните неща в точния момент. Наясно сме, че трябва да се подобрим и да работим здраво”, акцентира германецът.

Юрген Клоп се пошегува на брифинга преди Генк, че е учуден как може да няма още хора от тима му, които са номинирани за Златната топка, освен седемте избрани.

„Първият ми въпрос беше – Кой не е номиниран. Когато играчите побеждават, са големи. Когато губят, ги боли. Начинът, по който играхме през миналия сезон направи така, че е нормално да имаме толкова много избрани играчи от експертите. Горд съм от момчетата. Не ми харесва, че са само седем човека, но какво да се прави”, коментира през смях Клоп.

„Личи си ясно, че се разбираме добре и искаме да продължим да работим заедно в следващите години, може и повече. Ще видим какво ще стане за в бъдеще”, завърши Юрген Клоп.