Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предупреди, че не бива да се допускат неспортменските изяви на играчи на Атлетико Мадрид да развалят реванша между двата тима по-късно тази вечер. 

Първият двубой от осминафиналите межди тимовете завърши със загуба 0:1 за "мърсисайдци" на стадион "Уанда Метрополитано". Тогава германският специалист беше особено неодоволен от умишлените тактики на играчи "дюшекчиите", които се опитваха да изкарат червен картон на нападателя Садио Мане. 

Клоп беше категоричен, че подобни сцени не трябва да бъдат допускани от съдиите в ответната среща. 

"Садио не направи нищо нередно, но въпреки всичко си знаех, че ще бъде официално предупреден. Ако винаги е толкова лесно да извадиш най-добрият играч на съперника от игра, то значи имаме проблем", започна раздранен Клоп. 

"Ще бъде много полезно ако този път успеем да задържим най-добрия си играч на терена. В подобна ситуация като първия мач вероятно няма да го извадя сега". 

"Очаквам съдията да е съвсем наясно със случващото се. Знаем, че Атлетико ще подходят с много опит и рутина към тази среща, така че очакваме и реферите да свършат своята част", завърши специалистът.