Порто ще бъде силно мотивиран да победи Ливърпул и "червените" нямат право да се отпускат, заяви Юрген Клоп преди предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Неговият отбор вече си спечели място на осминафиналите и ще играе там като победител в потока си.

В предния мач, през септември, Ливърпул спечели с 5:1 и Клоп е сигурен, че Порто ще търси отмъщение.

"Те нямаха късмет в предния мач, тъй като бяха без двамата си централни защитници и имаха още една контузия в началото на мача. Ние пък вкарахме пет гола и те дойдоха в идеалния за нас момент. Знаем, че те ще бъдат силно мотивирани да спечелят последните си два мача, а и освен това загубата в Португалия едва ли е била приятна за тях. Освен това, ако спечелят, те със сигурност ще останат пред Атлетико на второто място", каза Клоп, цитиран от Ройтерс.

Германецът добави, че халфът Джордан Хендерсън и левият бек Анди Робъртсън са на негово разположение след контузии, но решението за тяхното участие ще бъде взето в минутите преди мача.

"Уважаваме този турнир и нашия съперник, но най-напред трябва да мислим за самите нас, за графика ни и за здравето на собствените ни играчите. Хендерсън тренира вчера. Не беше на 100 процента, но той може да играе и да прави всичко нормално. При Робъртсън положението е сходно. Имаме време да мислим", добави той.