Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира тегления днес жребий за осминафиналите в Шампионската лига, който противопостави „червените“ на португалския гранд Порто. В първия двубой англичаните гостуват в Португалия през февруари, а в началото на март приемат „драконите“ на „Анфийлд“.

Според Клоп, именно атмосферата в реванша може да се окаже решаваща за крайния изход на сблъсъка между двата тима. Германският специалист обаче призна, че до двубоите с Порто има твърде много време и дотогава много неща могат да се променят, както за Ливърпул, така и за лидера в Португалия.

„Имаме време. В Португалия нямат сериозна пауза, така че ще имаме възможност да гледаме много мачове и ще го направим. До тези мачове има около два месеца, така че няма нужда да гледаме двубои от Шампионската лига. Ще видим, много неща могат да се случат – има трансферен прозорец, контузии, всичко може да се случи“, коментира Клоп.

„Мечтаехме за тези мачове, така че ги очакваме с нетърпение. Мисля, че имаме около 20 мача дотогава и трябва да направим някои други неща. Все още нямам план за мача в Португалия. След това „Анфийлд“ трябва да направи разликата“, каза още германския специалист.