Германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп бе доволен след успеха на неговия тим с 2:0 срещу Порто в първия четвъртфинал в Шампионската лига. Клоп акцентира, че не е доволен от факта, че „червените” са предоставили много статични положения на противника, но не може да критикува отбора след „суха” мрежа и успех с два гола разлика в елиминационен сблъсък.

„Щастливи сме, но това бе само първият мач, така че очаквам реваншът да бъде много интензивен. Вкарахме два гола и контролирахме топката в голяма част от игровия период”, започна Юрген Клоп.

„Дадохме им повече статични положения от нужното. Мисля, че Порто са вкарали към 40% от своите голове след статични положения. Видяхме също така една или две контраатаки от тяхна страна, но представянето ни в останалата част от мача бе добро”, продължи 51-годишният германски наставник.

„Загубихме малко от остротата си през второто полувреме, но няма място за критика. 2:0 е много, много добър резултат. Наясно сме, че имаме реванш, който трябва да се играе и не сме решили нищо днес. Другата седмица летим за Порто, където ще се борим отново”, завърши Юрген Клоп.

Ливърпул съзира полуфиналите след триумф над Порто