Мениджърът Юрген Клоп не вярва, че Ливърпул може да стигне до зона Шампионска лига в английското първенство по футбол преди края на сезона. "Червените" са в серия от пет победи, но не контролират съдбата си.

Успехът срещу Фулъм в сряда и поражението на Манчестър Юнайтед срещу Брайтън скъси разликата между двата отбора на четири точки. "Червените дяволи" обаче са и с мач по-малко.

"Има други отбори в далеч по-добра позиция от нас. Докато те печелят мачове, ние няма да имаме шанс и просто ще трябва да държим останалите зад нас. Интересното е, че не срещу всички можем да го направим", заяви Клоп, визирайки именно Брайтън, който има два мача по-малко и пасив от четири точки.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Настоящата серия е най-добрата за Ливърпул от повече от година насам, но отборът постепенно започва отново да се пропуква. Халфът Тиаго Алкантара ще претърпи операция в бедрото, а Джордан Хендерсън няма да играе в събота с Брентфорд.

Тиаго не бе играл цели два месеца и въпреки че се завърна на терена през април, той пропусна последните два мача на отбора. Целта е той да се оперира и да бъде готов навреме за новия сезон.

"Тиаго ще претърпи операция и няма да играе до края на пролетния дял. Това е същият проблем, който го държа два месеца извън терена. Правим операцията сега, за да бъде той готов до лятото", каза още Клоп, цитиран от ДПА./БТА