Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че „червените“ нямат опция да подценят Виляреал в предстоящия полуфинален мач за двата отбора в Шампионска лига.

Отборът на Унай Емери достигна до тази фаза след победи над Ювентус и Байерн Мюнхен, а в сряда вечер гостува на „Анфийлд“ в битка с английския колос.

Ливърпул е разглеждан като фаворит в този дуел, но Клоп потвърди, че неговият тим ще отдаде целия нужен респект към Виляреал, след като „жълтата подводница“ го заслужава.

„Виляреал е направен за тази надпревара, ако трябва да бъдем честни. Ювентус и Байерн може и да са ги подценили, но това няма да се случи при нас“, каза германецът пред репортери на брифинга преди мача.

„Те са много, много добър футболен отбор, които искат да си напишат своята история. Седми са в лигата, но са в серия от добри резултати. Победиха Байерн, Валенсия, а испанското първенство е много конкурентно. Унай показва, че има план във всеки един момент – без значение дали води или губи в резултата“, каза още Клоп.

„Знам, че ще има моменти в утрешната вечер, в които ще трябва да оцеляваме. Това не трябва да ни изнервя, защото и ние можем да ги накараме да страдат. Ще играем както ние можем срещу тях, защото това значи много за нашия клуб“, завърши Клоп.

Клоп призна, че наставникът на Виляреал – Емери, е „крал на купите“.